Biografie

Even voorstellen aan de tekenaar en fotograaf…

Stefan Zoutewelle, tekenaar en fotograaf

Even voorstellen… Stefan Zoutewelle is mijn naam. Aan de hand van foto’s of ander beeldmateriaal maak ik handmatig zeer gedetailleerd pentekeningen in kleur van onder andere personenauto’s, hulpverleningsvoertuigen, overheidsvoertuigen, voertuigen en rijtuigen Openbaar vervoer en bedrijfsauto’s. Het tekenen van de voertuigen is in de afgelopen jaren uitgegroeid van een vrijetijdsbesteding met het zo aanleggen van een eigen privécollectie tot een stuk levenswerk op professioneel niveau. Hedendag zo nu en dan ook in opdracht voor derden.

Stap voor stap …naar een tekening

Stap voor stap… maak ik eerst met potlood een ruwe schets die ik vervolgens verder uitwerken. Als dit gedaan is en de schets gedetailleerd is uitgewerkt ga ik met zwarte dunne tekenpen over de potloodlijnen heen. De rechte lijnen met behulp van een liniaal en het bochtenwerk uit de losse hand. Als dit gedaan is… gum ik de potloodschets uit en blijft de pentekening achter waarna het inkleuren kan beginnen. Na het inkleuren worden kleuraccenten, lichtval- en schaduweffecten ingekleurd en de eventuele belettering aangebracht. Hieronder vallen bijvoorbeeld teksten en logo’s.

Als dit achter de rug is… wordt het voertuig rondom nauwkeurig uitgesneden en op een andere achtergrond aangebracht. De tekening is hiermee klaar en wordt gesigneerd en voorzien van een datum dat de tekening is afgekomen.

De tekening kan al dan niet in overleg ingelijst worden afgeleverd.